Chiropractie is een natuurlijke benadering van gezondheid. De combinatie van deze behandelingen en uw eigen inzet zorgen ervoor dat uw lichaam herstelt, zonder dat er medicatie en/of operaties aan te pas hoeven komen. De behandelmethode die wij gebruiken erkent het zelf-helende vermogen van het lichaam. Alle lichaamsfuncties van de mens worden gereguleerd door het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel krijgt signalen van het ruggenmerg. Doordat we tegenwoordig echter blootstaan aan meer stress, komt het soms voor dat de signalen van het ruggenmerg geblokkeerd worden. Het resultaat hiervan is dat de hersenen en de rest van het lichaam niet optimaal meer kunnen communiceren. Wanneer deze stress genegeerd wordt kan de algemene gezondheid van uw lichaam achteruit gaan of treden er andere problemen op bij het functioneren van uw lichaam. Daarnaast krijgen veel mensen last van pijnklachten, doordat het lichaam niet meer in staat is om zichzelf effectief te genezen.


 
chiro_test_021.jpg

De corrigerende behandeling

Chiropractors sporen de gebieden in uw wervelkolom op waar de stress invloed op heeft. Op deze manier wordt geprobeerd de blokkades in het zenuwstelsel op te heffen. Men noemt dit een "adjustment". Met de hand wordt een zachte maar gedegen kracht op de wervelkolom uitgeoefend. Het elimineren van de stress zorgt ervoor dat de stromingen door het zenuwstelsel weer optimaal worden en het functioneren van uw lichaam herstelt. Een “adjustment” is pijnloos, maar het kan soms voorkomen dat u een “krak” voelt of hoort. Dit kan worden veroorzaakt doordat er lucht (gas) in de smeervloeistof tussen de gewrichten loskomt. Het is vergelijkbaar met wat er gebeurt wanneer u een knokkel in uw vinger kraakt. Daarom is de behandelmethode voor sommige mensen even wennen. Uw chiropractor zal samen met u kijken welke behandelvorm het meest geschikt is. Daarbij wordt rekening gehouden met uw leeftijd, conditie en eigen voorkeuren.

67_expanded_gallery2.jpg

Veiligheid

Chiropractie is een zeer veilige vorm van gezondheidszorg omdat er geen gebruik wordt gemaakt van medicatie of operaties. Onderzoek heeft aangetoond dat chiropractische zorg meer dan tweehonderd keer veiliger is dan ontstekingsremmende medicatie.

Ontstekingsremmende medicatie hebben naar schatting al voor 220.000 – 400.000 doden gezorgd, alleen al in Amerikaanse ziekenhuizen, het meest wetenschappelijk geavanceerde gezondheidsysteem. Deze schadelijke ingrepen waren te voorkomen. Alleen daarom al is het aan te raden om conservatieve zorg zoals chiropractie te verkiezen boven andere, gevaarlijke opties.